V Italiji so na dražbi za 103.000 evrov prodali beli tartuf. Kupil ga je italijanski kuharski mojster, ki vodi restavracijo v Hongkongu. V mestu Grinzane Cavour vsako leto poteka mednarodni sejem teh cenjenih gomoljev, ki privabi tudi 100 tisoč ljudi.
V italijanskem mestecu Grinzane Cavour so v nedeljo na dražbi za 103.000 evrov prodali 830-gramski beli tartuf. Njegov lastnik je postal z Michelinovo zvezdico nagrajeni italijanski kuharski mojster Umberto Bombana, ki v Hongkongu vodi restavracijo Otto e Mezzo.
Italijanska dežela Piemont, kjer je tudi Grinzane Cavour, je znana po tej zelo cenjeni sestavini. V tem mestu vsako leto poteka mednarodni sejem belih tartufov, ki privabi 100 tisoč obiskovalcev z vsega sveta.
Tartufe, ki rastejo le v določenih pokrajinah, najdemo od 5 do 20 centimetrov pod zemljo, v bližini dreves, s katerimi živijo v simbiozi, pri iskanju pa ljudem po navadi pomagajo posebej izurjeni psi ali prašiči. Beli tartufi rastejo zgolj v naravnem okolju in jih ni mogoče gojiti, kot recimo bolj pogoste črne tartufe. Tudi zato so cene belih tartufov tako visoke.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!