Razšla sta se pred 35 leti, zdaj bo zaradi njegove napake podedovala milijon

Magazin 16. Jun 202422:14 0 komentarjev
moški podpisuje dokument
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Američanka bo po nekdanjem fantu podedovala lep kupček denarja. Njegova družina je ogorčena. Kaj pravi sodišče?

Margaret Losinger tega skoraj zagotovo ni pričakovala. Danes 68-letna Američanka je po fantu, s katerim se je razšla že pred 35 leti, podedovala 1,15 milijona dolarjev (nekaj več kot milijon evrov), piše britanski Daily Mail.

Margaret in Jeffrey Rollison sta se spoznala v osemdesetih letih preteklega stoletja in se zaljubila. Kmalu sta začela tudi živeti skupaj, vendar pa sta se po dveh letih razšla. Medtem, ko je ona razmišljala o poroki in otrocih, so njegovi načrti bili drugačni. Kasneje se je Margaret res poročila in imela otroke, Jeffrey pa je življenje nadaljeval z dolgoletno partnerko.

Oba pa sta v tem času pozabila, da je v času njune ljubezni Jeffrey ob zaposlitvi s podjetjem sklenil pogodbo o varčevanju za pokojnino. Takrat je kot upravičenko do sredstev v primeru smrti vpisal Margaret.

Potem pa je Jeffrey pri 59. letih starosti umrl in nadzor nad njegovo imovino je pripadel njegovima bratoma. Ta sta čez nekaj časa ugotovila, da jima milijon dolarjev, kolikor je znašala vrednost Jeffreyevega privarčevanega denarja, ne pripada, pač pa, da ga bo dobila Margaret.

Odločila sta se za tožbo, trdeč, da podjetje njunega brata ni pravočasno obvestilo o možnostih za spremembo pogodbe. Odvetniki podjetja medtem trdijo nasprotno, češ da so Jeffreya obveščali o vsem, vključno z možnostjo, da pogodbo spremeni preko spleta.

Brata sta na to odgovorila, da so bila sporočila podjetja “nejasna”, vendar se je sodišče postavilo na stran podjetja, s tem pa tudi na Margaretino stran.

Zanimivo je, da je Jeffrey posodobil svojo polico za življenjsko zavarovanje, pokojninskega varčevanja pa ne. Morda se tega ni zavedal, piše britanski časnik. Sodišče je tako denar dodelilo navedenemu upravičencu, Margaret Losinger. Rollisonova brata pa menita, da to ni bil njegov namen, in se na odločitev pritožujeta.

Brata sta za britanski časnik povedala, da sta za stroške Jeffreyevega pogreba morala prodati njegovo zbirko BMW-jev, potem pa sta si razdelila sredstva iz njegovega življenjskega zavarovanja in hišo. Ko sta hotela enako storiti s pokojninskimi prihranki, sta doživela presenečenje. Zdaj se nameravata na sodbo pritožiti, vendar je malo verjetno, da bo sodišče njuni zahtevi ugodilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!