Ko zadiši kot nekoč iz babičine ali mamine kuhinje. Vse te vonjave in okuse lahko z našimi recepti pričarate tudi pri vas doma! Le začeti je treba dovolj zgodaj.
Babičini piškoti
Za 10-15 kosov potrebujete:
- 2 jajci
- 125 g sladkorja
- 125 g drobno mletih olupljenih mandljev
- pol žličke mletega cimeta
- 1 ščepec muškatnega oreščka
- pol žličke mletih klinčkov
- 1 ščepec kardamoma
- limonino lupinico
- 30 g drobno sesekljanega citronata
- 1 žlico kakava v prahu
- 125 g moke
- malo manj kot polovico žličke pecilnega praška
- 10 do 15 tankih oblatov za napolitanke
- 150 g jedilne čokolade
- 50 g masla
- olupljene mandlje za dekoracijo
1. Jajca penasto stepite s sladkorjem. Posebej zmešajte mlete mandlje z začimbami, citronat in kakav. Mešanico primešajte jajčni peni in na koncu vgnetite presejano moko s pecilnim praškom.
2. Po pekaču razporedite tanke oblate. S pomočjo žlice na vsakega denite kupček testa, tako da dobite približno pol centimetra debel sloj. Pustite jih počivati čez noč.
3. Naslednji dan jih šest do devet minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Ohlajene piškote premažite s čokolado in jih potresite z mandljevimi lističi. Pustite jih, da se posušijo. Ti piškoti morajo počivati najmanj 14 dni, preden jih postrežete.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!