Recept: babičini piškoti z mandlji in čokolado

author
T. L.
11. dec 2021. 10:00
>
16:12
Almond Pies, babičini piškoti, mandlji, mandljevi piškoti, božični
Profimedia | Profimedia

Ko zadiši kot nekoč iz babičine ali mamine kuhinje. Vse te vonjave in okuse lahko z našimi recepti pričarate tudi pri vas doma! Le začeti je treba dovolj zgodaj.


Babičini piškoti


Za 10-15 kosov potrebujete:


  • 2 jajci

  • 125 g sladkorja

  • 125 g drobno mletih olupljenih mandljev

  • pol žličke mletega cimeta

  • 1 ščepec muškatnega oreščka

  • pol žličke mletih klinčkov

  • 1 ščepec kardamoma

  • limonino lupinico

  • 30 g drobno sesekljanega citronata

  • 1 žlico kakava v prahu

  • 125 g moke

  • malo manj kot polovico žličke pecilnega praška

  • 10 do 15 tankih oblatov za napolitanke

  • 150 g jedilne čokolade

  • 50 g masla

  • olupljene mandlje za dekoracijo


1638991202-profimedia-0014115318-680x1024.jpg
profimedia | profimedia



1. Jajca penasto stepite s sladkorjem. Posebej zmešajte mlete mandlje z začimbami, citronat in kakav. Mešanico primešajte jajčni peni in na koncu vgnetite presejano moko s pecilnim praškom.

2. Po pekaču razporedite tanke oblate. S pomočjo žlice na vsakega denite kupček testa, tako da dobite približno pol centimetra debel sloj. Pustite jih počivati čez noč.

3. Naslednji dan jih šest do devet minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo. Ohlajene piškote premažite s čokolado in jih potresite z mandljevimi lističi. Pustite jih, da se posušijo. Ti piškoti morajo počivati najmanj 14 dni, preden jih postrežete.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih