Recept: bela, rahlo kisla juha

author
N1
06. okt 2021. 04:00
>
06:26
Piščančja juha
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Bela zelenjavna juha s koščki mesa.

Sestavine:

– 200 g piščančjega mesa s kostmi

– 300 g govejih reber

– 200 g svinjskega mesa

– 2 čebuli

– 2 korenčka

– 1 manjši gomolj zelene

– 1 pastinak

– peteršilj

– malo olja

– suhe zelenjavne začimbe

– sol, poper

– limonin sok

– 1 rumenjak

– 2 dcl kisle smetane
Priprava:

Sesekljajte čebulo. Korenček, zeleno in pastinak narežite na kolobarje.

Meso narežite na koščke.

Dušite zelenjavo in dodajte meso. Nalijte vodo, dodajte začimbe in pustite, da se kuha na zmernem ognju.

Ko je meso skuhano, lahko kosti odstranite, po želji.

Na koncu dodajte sesekljan peteršilj.

Stepite rumenjak in kislo smetano in ju dodajte juhi, nato pa še limonin sok, po želji.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih