Domači borovničev sladoled, ki ga boste oboževali.
Sestavine:
Preliv:
– 200 g borovnic
– 100 g rjavega sladkorja
Sladoled:
– 500 g kisle smetane
– 240 ml hladnega mleka
– 100 g rjavega sladkorja
– 120 ml sladke smetane
– 2 žlički limoninega soka
– 1/2 žličke vaniljevega ekstrakta
Priprava:
Preliv:
V posodi na zmernem ognju segrevajte borovnice in sladkor. Nenehno mešajte, dokler se sladkor ne stopi.
Ko mešanica zavre, zmanjšajte ogenj in kuhajte še osem minut, da dobite sirup.
Umaknite s štedilnika, ohladite na sobni temperaturi in potem dajte v hladilnik za nekaj ur.
Sladoled:
Vse sestavine vlijte v večjo posodo in dobro premešajte z lopatico ali električnim mešalnikom, dokler ne dobite gladke in penaste zmesi.
Dajte v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se dobro ohladi.
Hladno kremo potem dajte v zamrzovalnik. Vsako uro premešajte, da se ne naredijo veliki ledeni kristali.
Ko je sladoled že blago zamrznjen, vendar ga še vedno lahko premešate, vlijte borovničev sirup in z vilicami ali z nožem premešajte, da dobite pisani sladoled.
Hranite v zamrzovalniku.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!