Recept: Božanski cimetovi piškoti

Magazin 06. Dec 202107:15
Piškoti
Profimedia

Božični piškoti so pomemben del vzdušja med prazniki, njihova skorajda obvezna sestavina pa je cimet. Trenutno najbolj priljubljen recept za pripravo slastnih cimetovih zvezdic vam razkrijemo v nadaljevanju.

Za pripravo omamno dobrih cimetovih piškotov potrebujete naslednje sestavine:

  • 3 žlice belega sladkorja
  • 1 žlico mletega cimeta
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 100 g belega sladkorja
  • 225 g zmehčanega masla
  • 2 jajci
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 350 g moke
  • polovico čajne žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
piškoti
Profimedia

Pripravite jih takole:

Najprej segrejte pečico na 150 °C. V skodelici nato zmešajte 3 žlice sladkorja z 1 žlico cimeta in dobljeno za nekaj trenutkov postavite na stran.

Z ročnim mešalnikom na najmanjši hitrosti zmešajte rjavi sladkor, beli sladkor in maslo. Vsebino mešajte tako dolgo, dokler ne dobite zrnaste strukture, ki ji nato dodajte jajca in vaniljev ekstrakt. Ponovno mešajte, dokler ne dobite puhaste mase. Tudi to postavite na stran.

Vzemite drugo prazno posodo in v njej zmešajte moko, pecilni prašek in ščepec soli. Obe posodi nato združite, vsebino pa premešajte med sabo – zelo pazljivo in nežno. Najbolje bo, da uporabite leseno kuhalnico.

Dobljeno testo nato oblikujte v približno 2 cm velike kroglice, ki jih za konec še povaljajte v mešanici sladkorja in cimeta. Položite jih na papir za peko, ki ste ga prej porazdelili po pekaču, in pecite približno 18 do 20 minut pri 150 °C. Piškote ohladite in postrezite s skodelico kave, kakava ali božičnega čaja. Pa dober tek!