Recept: bučke in jajčevci v marinadi

Magazin 17. Avg 202104:00 0 komentarjev
Bučke
PROFIMEDIA

Poletna specialiteta po toskansko.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 400 g jajčevcev

– 500 g bučk

– 100 ml mešanice oljčnega in sončničnega olja

– 4 stroke česna

– sveža bazilika

– sol

Marinada:

– 200 ml vinskega kisa

– 150 ml vode

– 2 majhni rdeči papriki

– 1 žlica suhih zeliščnih začimb

Priprava:

Bučke in jajčevce narežite na kolobarje debele približno 0,5 centimetra, lahko pa jih narežete na trakce.

Posolite jih. Jajčevce posolite prej, da bi sol iz njih izvlekla gorek okus. Dobro jih osušite.

Česen narežite na tenke lističe, papriko na kolobarje.

Na naoljeni pekač zložite bučke in jajčevce v eni plasti, malo jih naoljite od zgoraj in pecite v pečici pri 220 stopinjah Celzija približno 15 minut.

Pečene jajčevce in bučke zložite v posodo in na vsako plast dajte lističe česna.

Kis, vodo, papriko in začimbe skuhajte in vroče polijte po zelenjavi. Posujte z listi sveže bazilike in pustite pokrito čez noč.

Postrezite kot obrok ali kot prilogo mesu z žara.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!