Recept: bučni kruh

Magazin 01. Okt 202104:00 0 komentarjev
Bučni kruh
PROFIMEDIA

Kruh izjemnega okusa.

Sestavine:

– 1 kocka svežega kvasa

– 1 žlička sladkorja

– 2 žlički soli

– 1 kg moke

– 1 dcl olja

– 500 g buče

– voda, da lahko zamesite mehko testo

Priprava:

Skuhajte bučo in jo pretlačite.

Kvas premešajte z malo vode, žličko sladkorja in moke in pustite, da vzhaja.

Dodajte moko, bučo, olje in po potrebi toplo vodo in zamesite mehko testo. Vzhajati pustite približno 30 minut.

Nato pregnetite testo, razdelite ga na tri dele in oblikujte hlebčke. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Kruh pecite do rjave barve.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!