Recept: bučni kruh

author
N1
01. okt 2021. 04:00
>
11:51
Bučni kruh
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Kruh izjemnega okusa.

Sestavine:

– 1 kocka svežega kvasa

– 1 žlička sladkorja

– 2 žlički soli

– 1 kg moke

– 1 dcl olja

– 500 g buče

– voda, da lahko zamesite mehko testo
Priprava:

Skuhajte bučo in jo pretlačite.

Kvas premešajte z malo vode, žličko sladkorja in moke in pustite, da vzhaja.

Dodajte moko, bučo, olje in po potrebi toplo vodo in zamesite mehko testo. Vzhajati pustite približno 30 minut.

Nato pregnetite testo, razdelite ga na tri dele in oblikujte hlebčke. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Kruh pecite do rjave barve.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih