Recept: buhtlji

Magazin 29. Sep 202104:00 0 komentarjev
Buhtlji
PROFIMEDIA

Buhtlji z marmelado ali čokolado, izberite sami.

Sestavine:

– 200 ml jogurta sobne temperature

– 600 g moke

– 1 vrečka suhega kvasa

– 1 žlica sladkorja

– 80 ml olja

– 1 žlička soli

– 1 jajce

– 1 rumenjak

– 200 ml toplega mleka

– 50 g masla za premaz

– 200 g marmelade ali čokoladne kreme, po želji

Priprava:

V posodo dajte moko in kvas in premešajte. Dodajte sladkor, olje, sol, jajce, jogurt, rumenjak in mleko.

Zamesite gladko testo, pokrijte ga s krpo in pustite na toplem vzhajati.

Potem pregnetite testo in ga razvaljajte po pomokani podlagi. Če je potrebno, dodajte moko, ampak naj bo testo mehko.

Testo narežite na manjše kvadrate. Na vsak kvadrat dodajte po eno ali dve žlički marmelade, nato nasprotne konce dajte skupaj in dobro potlačite s prsti, da buhtelj zaprete.

Tako pripravljene buhtlje položite v pekač, obložen s papirjem za peko.

Buhtlje položite skupaj in pazite, da bo stisnjen del spodaj.

Na toplo jih položite za približno 30 minut. Od te količine testa boste dobili približno 15 buhtljev.

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Buhtlje premažite s stopljenim maslom, potem jih dajte v pečico in pecite približno 30 minut.

Pečene buhtlje posujte s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!