Recept: čokoladna rulada

Magazin 26. Jan 202204:00 0 komentarjev
rolada
PROFIMEDIA

Odlična čokoladna sladica s kavo.

Sestavine:

Testo:

– 6 jajc

– 6 žlic sladkorja

– 6 žlic moke

Nadev:

– 200 ml tekoče sladke smetane

– 200 g bele čokolade

– 1 žlička instant kave

– 100 g masla

– 50 g sladkorja v prahu

Čokoladna glazura:

– 150 g črne ali mlečne čokolade

– 4 žlice olja

Priprava:

Stepite čvrst sneg iz beljakov. Posebej stepite rumenjake in sladkor.

Počasi dodajte moko in sneg iz beljakov. Mešajte z metlico.

Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijte v pekač in pecite pri 180 stopinjah Celzija. Ko je testo še vroče, ga dajte na vlažno krpo in naredite rulado iz krpe in testa.

Sladko smetano zlijte v posodo in jo segrevajte do vrenja.

Takoj dodajte žličko instant kave in belo čokolado in mešajte, dokler se čokolada ne stopi. Pustite, da se ohladi.

Posebej stepite maslo in sladkor v prahu in dodajte sladko smetano s kavo in čokolado. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.

Odvijte testo in ga nadevajte ter spet zavijte. Rulado premažite s čokoladno glazuro, ki jo pripravite tako, da na pari stopite čokolado in olje.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!