Recept: čokoladna sladica

author
N1
08. jul 2021. 04:00
>
09:09
Čokoladna sladica
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Izjemna sladica s čokolado in maskarponejem.

Sestavine:


Čokoladna krema:


200 ml sladke smetane


150 g čokolade


150 g mletih piškotov


50 g drobno sesekljanih mandljev


Sirova krema:


250 g  maskarponeja


50 g kisle smetane


2 vrečki vanilijevega sladkorja


30 g drobno sesekljane čokolade



Priprava:


Najprej pripravimo čokoladno kremo.


Sladko smetano segrejemo, umaknemo s štedilnika in dodamo drobno sesekljano čokolado ter mešamo, da se čokolada stopi.


Dodamo mlete piškote in mandlje, nato dobro premešamo in pustimo, da se zmes ohladi.


Za sirovo kremo združimo vse sestavine in jih dobro premešamo, da dobimo kremasto maso.


Pripravimo štiri kozarce in jih polnimo izmenično – najprej čokoladna krema, potem sirova in tako naprej, dokler ne porabimo vseh sestavin.


Po želji lahko dodamo sesekljane jagode in okrasimo sladico s čokoladnimi drobtinami.


Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih