Recept: čokoladna sladica

Magazin 08. Jul 202104:00 > 09:09 0 komentarjev
Čokoladna sladica
PROFIMEDIA

Izjemna sladica s čokolado in maskarponejem.

Sestavine:

Čokoladna krema:

200 ml sladke smetane

150 g čokolade

150 g mletih piškotov

50 g drobno sesekljanih mandljev

Sirova krema:

250 g  maskarponeja

50 g kisle smetane

2 vrečki vanilijevega sladkorja

30 g drobno sesekljane čokolade

Priprava:

Najprej pripravimo čokoladno kremo.

Sladko smetano segrejemo, umaknemo s štedilnika in dodamo drobno sesekljano čokolado ter mešamo, da se čokolada stopi.

Dodamo mlete piškote in mandlje, nato dobro premešamo in pustimo, da se zmes ohladi.

Za sirovo kremo združimo vse sestavine in jih dobro premešamo, da dobimo kremasto maso.

Pripravimo štiri kozarce in jih polnimo izmenično – najprej čokoladna krema, potem sirova in tako naprej, dokler ne porabimo vseh sestavin.

Po želji lahko dodamo sesekljane jagode in okrasimo sladico s čokoladnimi drobtinami.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!