Izjemna sladica s čokolado in maskarponejem.
Sestavine:
Čokoladna krema:
– 200 ml sladke smetane
– 150 g čokolade
– 150 g mletih piškotov
– 50 g drobno sesekljanih mandljev
Sirova krema:
– 250 g maskarponeja
– 50 g kisle smetane
– 2 vrečki vanilijevega sladkorja
– 30 g drobno sesekljane čokolade
Priprava:
Najprej pripravimo čokoladno kremo.
Sladko smetano segrejemo, umaknemo s štedilnika in dodamo drobno sesekljano čokolado ter mešamo, da se čokolada stopi.
Dodamo mlete piškote in mandlje, nato dobro premešamo in pustimo, da se zmes ohladi.
Za sirovo kremo združimo vse sestavine in jih dobro premešamo, da dobimo kremasto maso.
Pripravimo štiri kozarce in jih polnimo izmenično – najprej čokoladna krema, potem sirova in tako naprej, dokler ne porabimo vseh sestavin.
Po želji lahko dodamo sesekljane jagode in okrasimo sladico s čokoladnimi drobtinami.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!