Recept: čokoladne kocke z lešniki

Magazin 14. Nov 202104:00 0 komentarjev
Čokoladni kolač
PROFIMEDIA

Sladica s čokolado in pečenimi lešniki.

Sestavine:

Biskvit:

– 4 jajca

– 4 žlice moke

– 1/2 vrečke pecilnega praška

– 100 g čokolade za kuhanje

– 100 g sladkorja

– 200 g masla

Glazura:

– 500 ml sladke smetane

– 200 g čokolade za kuhanje

Dekoracija:

– sesekljani pečeni lešniki, po želji

Priprava:

Na pari stopite maslo in čokolado.

Ločite rumenjake od beljakov. V globoki posodi stepite rumenjake in sladkor. Dodajte stopljeno maslo in čokolado, premešajte in dodajte moko ter pecilni prašek.

V drugi posodi stepite sneg iz beljakov in postopoma vmešajte čokoladno zmes z lopatico.

Pripravljeno zmes zlijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in pecite v segreti pečici pri 180 stopinj Celzija približno 20 minut.

Za glazuro čokolado narežite na koščke. Sladko smetano segrejte do vrenja. Segreto sladko smetano prelijte po čokoladi in dobro premešajte.

Pečeni biskvit prebodite z vilicami in prelijte s toplo glazuro. Pustite, da se ohladi na sobni temperaturi, potem pa kolač dobro ohladite v hladilniku.

Po želji posujte s sesekljanimi pečenimi lešniki.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!