Sladica, v kateri boste uživali.
Sestavine:
– 250 g moke
– 150 g sladkorja
– 150 ml mleka
– 100 g masla
– 2 jajci
– vrečka pecilnega praška
– ščepec soli
– 2 vrečki vaniljevega sladkorja
– 2 vrečki čokoladnih drobtinic
– 2 pesti grobo mletih lešnikov
Priprava:
Za mafine je najpomembnejše, da se mokre in suhe sestavine pripravijo ločeno. Vse se meša le toliko, da se zmeša. Mokre sestavine se vedno dodajajo v suhe.
Zmešajte sladkor, moko, pecilni prašek, sol in vaniljev sladkor. Maslo stopite in ga ohladite. Jajci ročno stepite.
V drugi posodi zmešajte mleko, stopljeno maslo in jajci. Dodajte mokre sestavine v suhe in premešajte z metlico.
Dodajte še čokoladne drobtine in lešnike. Del lešnikov shranite za posip.
V modelčke za mafine vlijte zmes do 2/3. Na koncu posujte z lešniki.
Pecite od 15 do 20 minut pri 200 stopinjah Celzija.
Dober tek!