Idealna sladica za ljubitelje čokolade.
Sestavine:
– 175 g čokolade z višjim odstotkom kakava
– 175 g masla
– 100 g sladkorja v prahu
– 4 jajca
– 35 g ostre moke
– 35 g mehke moke
– malo vaniljevega ekstrakta
– 50 ml sladke smetane
– 50 g črne ali bele čokolade
Priprava:
Čokoladna krema: čokolado zlomite na koščke in jo dajte v posodo s sladko smetano.
Posodo dajte v vrelo vodo in pustite nekaj časa, da se čokolada stopi. Zmes dajte v hladilnik za eno uro.
Beljake stepite v čvrst sneg. Ločeno stepite rumenjake in sladkor.
Stopite temno čokolado in maslo in dodajte jajca in sladkor, nato pa še žlico vaniljevega ekstrakta.
Mešajte z električnim mešalnikom z najmanjšo hitrostjo, nato pa ročno vmešajte moko in beljake.
Naoljite in pomokajte modele. Na dno vlijte malo zmesi, potem z žličko dodajte malo čokoladne kreme in spet prelijte z zmesjo.
Model napolnite do 2/3. Postavite v hladilnik.
Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Kolač pecite od 15 do 20 minut.
Postrezite toplo z vaniljevim sladoledom ali s smetano, po želji.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!