Recept: čokoladni sufle

Magazin 18. Apr 202204:00 0 komentarjev
čokoladni sufle
PROFIMEDIA

Idealna sladica za ljubitelje čokolade.

Sestavine:

– 175 g čokolade z višjim odstotkom kakava

– 175 g masla

– 100 g sladkorja v prahu

– 4 jajca

– 35 g ostre moke

– 35 g mehke moke

– malo vaniljevega ekstrakta

– 50 ml sladke smetane

– 50 g črne ali bele čokolade

Priprava:

Čokoladna krema: čokolado zlomite na koščke in jo dajte v posodo s sladko smetano.

Posodo dajte v vrelo vodo in pustite nekaj časa, da se čokolada stopi. Zmes dajte v hladilnik za eno uro.

Beljake stepite v čvrst sneg. Ločeno stepite rumenjake in sladkor.

Stopite temno čokolado in maslo in dodajte jajca in sladkor, nato pa še žlico vaniljevega ekstrakta.

Mešajte z električnim mešalnikom z najmanjšo hitrostjo, nato pa ročno vmešajte moko in beljake.

Naoljite in pomokajte modele. Na dno vlijte malo zmesi, potem z žličko dodajte malo čokoladne kreme in spet prelijte z zmesjo.

Model napolnite do 2/3. Postavite v hladilnik.

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Kolač pecite od 15 do 20 minut.

Postrezite toplo z vaniljevim sladoledom ali s smetano, po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!