Recept: domače pletenice

Magazin 01. Feb 202204:00 0 komentarjev
Pletenice
PROFIMEDIA

Mehko pecivo, odlično za zajtrk.

Sestavine:

– 520 g moke

– 1 vrečka suhega kvasa

– 1 beljak

– 30 g sladkorja

– 250 ml mleka

– 100 ml olja

– malo soli

Za premaz:

– 1 rumenjak, malo mleka

Priprava:

Mleko segrejte, da je mlačno.

Moko zmešajte s suhimi sestavinami in dodajte mleko, olje in beljak ter vse gnetite, dokler ne dobite gladkega testa.

Stati pustite približno 30 minut na toplem.

Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko. Testo položite na pomokano površino in ga razdelite na 12 kosov.

Vsak kos razdelite na tri dele in naredite pletenice.

Pustite jih stati 15 minut.

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Vsako pletenico premažite z mešanico iz rumenjaka in mleka in pecite približno 20 minut, dokler ne postanejo zlate barve.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!