Fantastična tradicionalna francoska sladica – klafuti, za vse, ki imajo radi češnje.
Sestavine:
– 300 g češenj
– 3 velika jajca
– 300 ml mleka
– 60 g sladkorja
– 60 g ostre moke
– 1 žlička masla
– ščepec soli
– sladkor v prahu za posip
Priprava:
Z mešalnikom stepite jajca, sladkor in ščepec soli. Dodajte moko, potem še mleko in vse dobro premešajte.
Pustite stati približno 20 minut.
Češnje operite in izkoščičite. Keramično posodo za peko ali debelejši pekač namažite z maslom. Na dno dajte češnje in jih prelijte s pripravljeno zmesjo.
Pecite v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 40 do 50 minut, dokler ne dobi zlato-rumene barve.
Posujte s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!