Recept: francoski krompir

Magazin 19. Dec 202104:00 0 komentarjev
Francoski krompir
PROFIMEDIA

Kosilo za vso družino.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 2 kg kuhanega krompirja

– 4 dcl kisle smetane

– 2 sirnega namaza

– malo olja

– 1 jajce

– 30 g rezane kuhane šunke

– 150 g slanine

– 6 trdo kuhanih jajc, narezanih na kolobarje

– malo sesekljane čebule

– sol, poper

– sesekljani peteršilj

Priprava:

Krompir skuhajte in ga narežite na kolobarje.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.

Zmešajte kislo smetano, sirni namaz, malce olja in jajce, posolite, popoprajte in dodajte sesekljani peteršilj. Dodajte krompir in počasi premešajte.

Pekač namažite z maslom.

Na dno pekača položite krompir, nato šunko, jajca, slanino. Na koncu znova krompir in sesekljano čebulo ter pecite približno 20 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!