Recept: golaž

Magazin 30. Sep 202104:00 0 komentarjev
Golaž
PROFIMEDIA

Golaž iz svinjskega mesa kot odličen predlog za kosilo.

Sestavine:

– 500 g svinjskega mesa brez kosti

– 200 g gob

– 2 večji čebuli

– 2 rdeči papriki

– 2 stroka česna

– 1 žlička paradižnikove mezge

– 1 l juhe (zelenjavne ali mesne)

– 1 žlica sladke mlete paprike

– 1 lovorjev list

– 1 žlica moke

– sol, poper

– olje

Priprava:

Meso narežite na kocke, povaljajte ga v moki in prepražite na malo olja. Nato ga dušite približno deset minut.

Meso vzemite iz posode.

Dodajte olje in nekaj minut dušite čebulo in papriko, narezano na kocke.

Dodajte česen in dušite še nekaj minut.

Nato dodajte paradižnikovo mezgo, vse skupaj dobro premešajte in zalijte z juho.

Meso vrnite v posodo, dodajte gobe, narezane na večje kose, potem pa še začimbe.

Delno pokrijte posodo in kuhajte na zmernem ognju približno dve uri oziroma dokler meso ne postane mehko.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!