Recept: grahovi polpeti s parmezanom

Magazin 31. Mar 202204:00 0 komentarjev
polpeti
PROFIMEDIA

Zelenjavni polpeti s sirom, ki jih lahko ponudite kot glavno jed ali predjed.

Sestavine:

– 300 g kuhanega graha

– 100 g kuhane koruze

– 100 g naribanega parmezana

– 100 g krušnih drobtin

– 1 manjša čebula

– 1 veliko jajce

– 1 žlica sesekljanega peteršilja

– sol, poper, čili in druge začimbe po želji

– 4 žlice olja za cvrtje

Priprava:

V električni mešalnik dajte grah, koruzo, čebulo, peteršilj in jajce. Premešajte.

Zmes dajte v posodo. Posolite jo, popoprajte in dodajte druge začimbe po želji.

Dodajte naribani sir in dobro premešajte.

Postopoma dodajte krušne drobtine in mešajte, dokler zmes ne postane takšna, da jo lahko z rokami oblikujete polpete.

Roke navlažite, z žlico zajemite zmes in jo oblikujte v kroglo ter malce stisnite.

Polpete položite na krožnik.

V globoki posodi segrejte olje. Polpete ocvrite na zmernem ognju.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!