Recept: jabolčna pita

Magazin 19. Sep 202104:00 0 komentarjev
Jabolčna pita
PROFIMEDIA

Odlična sladica znanega okusa.

Sestavine:

Biskvit:

– 650 g moke

– 150 g sladkorja

– 250 g masla

– 200 ml kisle smetane

– 2 jajci

– 1 pecilni prašek

Nadev:

– 1,5 kg jabolk

– 4 žlice pšeničnega zdroba

– 150 g sladkorja

– cimet

Priprava:

Zmešajte 2/3 moke s sestavinami za biskvit, preostalo moko pa počasi dodajajte testu.

Zamesite testo, ga zavijte v prozorno folijo in pustite eno uro v hladilniku.

Ko testo počiva, zmešajte naribana jabolka, sladkor, zdrob in cimet. Če so jabolka sladka, dodajte manj sladkorja.

Testo razdelite na dva enaka dela.

Prvi del položite v pekač in rahlo pritisnite do roba pekača. Nato položite nadev in na koncu še drugi del testa.

Z vilicami prepikajte zgornjo plast.

Pecite pri 180 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Pito narežite, ko je popolnoma ohlajena.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!