Odlična sladica znanega okusa.
Sestavine:
Biskvit:
– 650 g moke
– 150 g sladkorja
– 250 g masla
– 200 ml kisle smetane
– 2 jajci
– 1 pecilni prašek
Nadev:
– 1,5 kg jabolk
– 4 žlice pšeničnega zdroba
– 150 g sladkorja
– cimet
Priprava:
Zmešajte 2/3 moke s sestavinami za biskvit, preostalo moko pa počasi dodajajte testu.
Zamesite testo, ga zavijte v prozorno folijo in pustite eno uro v hladilniku.
Ko testo počiva, zmešajte naribana jabolka, sladkor, zdrob in cimet. Če so jabolka sladka, dodajte manj sladkorja.
Testo razdelite na dva enaka dela.
Prvi del položite v pekač in rahlo pritisnite do roba pekača. Nato položite nadev in na koncu še drugi del testa.
Z vilicami prepikajte zgornjo plast.
Pecite pri 180 stopinjah Celzija približno 40 minut.
Pito narežite, ko je popolnoma ohlajena.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!