Poskusite to eksotično maroško jed – jagnjetino z datlji in mandlji.
Sestavine:
– 3 žlice oljčnega olja
– 2 čebuli
– 1,5 žličke kurkume
– 1 žlička ingverja
– 2 žlički cimeta
– 1 kg jagnjetine
– 250 g suhih datljev
– 1 žlička medu
In še:
– 1 žlica oljčnega olja
– malo masla
– 3 žlice blanširanih mandljev
– ščepec soli
– ščepec popra
– 300 g kuskusa
Priprava:
Čebulo prepražite na olju.
V skodelici zmešajte kurkumo, ingver in cimet, začimbe dodajte v posodo in premešajte.
Dodajte meso in vse dobro premešajte.
V posodo nalijte vodo in pustite, da zavre.
Ko zavre, zmanjšajte ogenj, pokrijte in pustite, da se kuha na zmernem ognju približno 90 minut.
Datlje narežite na četrtine. Datlje in med dodajte v posodo in premešajte. Kuhajte še 30 minut.
Posolite in popoprajte.
V ponvi na oljčnem olju na hitro prepražite blanširane mandlje, dokler ne postanejo zlatorjavi.
Mandlje posujte po jagnjetini.
Kuskus skuhajte po navodilih in ga postrezite kot prilogo mesu.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!