Recept: jagodni tiramisu

Magazin 04. Maj 202204:00 0 komentarjev
jagodni tiramisu
PROFIMEDIA

Okusna sladica z jagodami, ki se hitro pripravi.

Sestavine:

Krema:

– 500 ml mleka

– 120 g sladkorja

– 5 rumenjakov

– 40 g jedilnega škroba

– 2 vaniljeva sladkorja 

– 250 g mehkega sira 

– 500 ml sladke smetane 

In še:

– 300 g piškotov

– 200 ml mleka

– 600 g jagod

Priprava:

Zavrite 500 ml mleka.

V posebni posodi zmešajte rumenjake, sladkor, vaniljev sladkor in jedilni škrob. Mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.

Ko mleko zavre, 200 ml vlijte v zmes iz rumenjakov in premešajte.

Zmes vlijte nazaj v preostalo mleko in kuhajte približno tri minute, dokler se ne zgosti.

Kremo pokrijte s plastično folijo in počakajte, da se popolnoma ohladi.

Stepite 500 ml sladke smetane. V hladno kremo dodajte sir in postopoma še sladko smetano.

Piškote kratko potopite v mleko in razporedite po posodi. Na piškote dajte kremo, potem pa jagode, nato spet kremo. Ponovite postopek.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!