Recept: juha iz bukovega ostrigarja

Magazin 26. Apr 202204:00 0 komentarjev
gobova juha
PROFIMEDIA

Kremna gobova juha s prepečencem.

Sestavine:

– 500 g bukovih ostrigarjev

– 1 čebula

– 1/2 l zelenjavne juhe

– 1 strok česna

– malo sesekljanega peteršilja

– sol, poper

– prepečenec

– po želji 100 ml mleka ali kisle smetane

– 3 žlice oljčnega olja

Priprava:

Gobe očistite in narežite.

Čebulo sesekljajte in malo prepražite.

Dodajte gobe in pražite približno 10 minut. Pred koncem dodajte sesekljano čebulo.

Zalijte z juho, malo posolite in popoprajte in kuhajte približno 15 minut.

Peteršilj sesekljajte in prepražite kose kruha v suhi ponvi.

Vse premešajte s paličnim mešalnikom. Po želji dodajte mleko ali kislo smetano.

Na koncu dodajte peteršilj in kose prepečenca.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!