Kremna gobova juha s prepečencem.
Sestavine:
– 500 g bukovih ostrigarjev
– 1 čebula
– 1/2 l zelenjavne juhe
– 1 strok česna
– malo sesekljanega peteršilja
– sol, poper
– prepečenec
– po želji 100 ml mleka ali kisle smetane
– 3 žlice oljčnega olja
Priprava:
Gobe očistite in narežite.
Čebulo sesekljajte in malo prepražite.
Dodajte gobe in pražite približno 10 minut. Pred koncem dodajte sesekljano čebulo.
Zalijte z juho, malo posolite in popoprajte in kuhajte približno 15 minut.
Peteršilj sesekljajte in prepražite kose kruha v suhi ponvi.
Vse premešajte s paličnim mešalnikom. Po želji dodajte mleko ali kislo smetano.
Na koncu dodajte peteršilj in kose prepečenca.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!