Recept: kaneloni s špinačo in sirom

author
N1
14. jan 2022. 04:00
>
13:19
Kaneloni
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Fantastična jed brez mesa, zelo je okusna in se pripravi enostavno.

Sestavine:

– 10–12 kanelonov

– 1 jajce

– 250 g rikote

– 250 g svežega kravjega sira

– 150 g špinače

– 3 stroki česna

– 2 dcl smetane za kuhanje

– 100 g parmezana

– 2–3 žlice oljčnega olja

– sol, poper
Priprava:

Kanelone kuhajte v slani vodi dve minuti, samo toliko, da se zmehčajo. Vzemite jih iz vode in jih pustite na strani.

Špinačo sesekljajte.

Jajce stepite v posodi z malo soli in popra, dodajte sveži kravji sir, rikoto, polovico parmezana, česen, sesekljano špinačo in oljčno olje in vse dobro premešajte.

Z zmesjo napolnite kanelone in jih položite v namaščeno ognjevarno posodo.

V drugi posodi premešajte smetano za kuhanje s preostalim parmezanom in prelijte kanelone.

Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 35 minut.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih