Fantastična jed brez mesa, zelo je okusna in se pripravi enostavno.
Sestavine:
– 10–12 kanelonov
– 1 jajce
– 250 g rikote
– 250 g svežega kravjega sira
– 150 g špinače
– 3 stroki česna
– 2 dcl smetane za kuhanje
– 100 g parmezana
– 2–3 žlice oljčnega olja
– sol, poper
Priprava:
Kanelone kuhajte v slani vodi dve minuti, samo toliko, da se zmehčajo. Vzemite jih iz vode in jih pustite na strani.
Špinačo sesekljajte.
Jajce stepite v posodi z malo soli in popra, dodajte sveži kravji sir, rikoto, polovico parmezana, česen, sesekljano špinačo in oljčno olje in vse dobro premešajte.
Z zmesjo napolnite kanelone in jih položite v namaščeno ognjevarno posodo.
V drugi posodi premešajte smetano za kuhanje s preostalim parmezanom in prelijte kanelone.
Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 35 minut.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!