Recept: karameliziran piščanec

Magazin 03. Sep 202204:00
piščanec
PROFIMEDIA

Fantastično kosilo za ljubitelje piščančjega mesa.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 2 žlici oljčnega olja

– 800 g piščančjih beder

– 1 čebula

– 3 stroke česna

– 50 g rjavega sladkorja

– 1 žlica sojine omake

– peteršilj

– sol, poper

– 1 žlica koruznega škroba

– 100 ml vode

Priprava:

Piščančja bedra posolite, ampak ne preveč, ker je sojina omaka slana.

V ponvi na oljčnem olju prepražite piščančja bedra na obeh straneh, skoraj do konca. Dajte jih na krožnik in jih pokrijte.

Na istem olju prepražite čebulo in česen. Ko se zmehčata, dodajte rjavi sladkor in sojino omako. Mešajte na štedilniku približno tri minute.

Koruzni škrob zmešajte z vodo in ga umešajte v omako. Vrnite meso v ponev, pokrijte in kuhajte na zmernem ognju 15 minut. Omaka mora biti gosta.

Na koncu dodajte še poper in peteršilj.

Postrezite z rižem.

Dober tek!