Recept: kremasta ananasova torta

author
N1
03. sep 2021. 04:00
>
11:55
Ananasova torta
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Tej osvežilni torti se preprosto ne boste mogli upreti, še posebej če ste ljubitelji ananasa.

Sestavine: 

Biskvit:


  • 4 jajca

  • 1 skodelica sladkorja

  • 1 skodelica moke

  • 1 skodelica olja

  • 1/2 skodelice mleka

  • 1 pecilni prašek

  • 1 limonina skorja

  • 3 žlice tople vode


Krema: 


  • 1/2 litra mleka

  • 4 rumenjaki

  • 200 g sladkorja

  • 2 žlici moke

  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

  • 2 dcl smetane

  • 1 pločevinka ananasa


Priprava:

Vse sestavine za biskvit zmešajte, na koncu z žlico umešajte toplo vodo in takoj vlijte v naoljen in pomokan pekač. Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija in pecite približno 20 minut oziroma dokler biskvit ni pečen (preverite z nožem). Nato ga malo poškropite s sokom iz ananasovega kompota in pustite, da se ohladi.

Rumenjake, sladkor in moko zmešajte in skuhajte v mleku. Kuhajte nekaj minut z neprestanim mešanjem. Ko se krema zgosti, umaknite posodo z ognja, vmešajte vaniljev sladkor in pustite, da se popolnoma ohladi.

Stepite smetano in jo vmešajte v ohlajeno kremo skupaj s koščki ananasa.

Kremo razporedite po biskvitu in dajte pripravljeno torto v hladilnik za nekaj ur, dokler se krema ne strdi. Mandljeve kosmiče lahko prepražite in jih potresete po kremi.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih