Tej osvežilni torti se preprosto ne boste mogli upreti, še posebej če ste ljubitelji ananasa.
Sestavine:
Biskvit:
- 4 jajca
- 1 skodelica sladkorja
- 1 skodelica moke
- 1 skodelica olja
- 1/2 skodelice mleka
- 1 pecilni prašek
- 1 limonina skorja
- 3 žlice tople vode
Krema:
- 1/2 litra mleka
- 4 rumenjaki
- 200 g sladkorja
- 2 žlici moke
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 dcl smetane
- 1 pločevinka ananasa
Priprava:
Vse sestavine za biskvit zmešajte, na koncu z žlico umešajte toplo vodo in takoj vlijte v naoljen in pomokan pekač. Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija in pecite približno 20 minut oziroma dokler biskvit ni pečen (preverite z nožem). Nato ga malo poškropite s sokom iz ananasovega kompota in pustite, da se ohladi.
Rumenjake, sladkor in moko zmešajte in skuhajte v mleku. Kuhajte nekaj minut z neprestanim mešanjem. Ko se krema zgosti, umaknite posodo z ognja, vmešajte vaniljev sladkor in pustite, da se popolnoma ohladi.
Stepite smetano in jo vmešajte v ohlajeno kremo skupaj s koščki ananasa.
Kremo razporedite po biskvitu in dajte pripravljeno torto v hladilnik za nekaj ur, dokler se krema ne strdi. Mandljeve kosmiče lahko prepražite in jih potresete po kremi.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!