Kremasti sladoled po toskansko, v katerem boste uživali.
Sestavine:
– 200 g lešnikov
– 6 rumenjakov
– 180 g sladkorja (ali manj, po okusu)
– 1.100 ml polnomastnega mleka
– 2 žlici lešnikovega likerja ali vaniljevega ekstrakta
– 500 ml stepene sladke smetane
– sok ene limone
Priprava:
Prepražite lešnike, ampak bodite previdni, da jih ne prepečete.
Olupite jih, dokler so še topli, tako da jih date v kuhinjsko krpo in drgnete. V mešalniku jih zmeljite, ampak ne preveč na drobno.
Stepite rumenjake in sladkor, dokler ne dobite gladke zmesi.
Mleko zavrite, nato ga umaknite s štedilnika in vanj hitro umešajte pripravljeno zmes iz rumenjakov in sladkorja.
V posodi kuhajte mešanico in ves čas mešajte.
Na koncu dodajte lešnike.
Mešanico ohladite in dodajte lešnikov liker ali vaniljev ekstrakt, nato umešajte še sladko smetano.
Dodajte limonin sok.
Zmes dajte v zamrzovalnik v dovolj globoki posodi in vsakih 30 minut premešajte, da se ne bi naredili ledeni kristali.
Nastalo bo približno 2.000 ml sladoleda.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!