Recept: losos v bučni omaki

author
N1
06. dec 2021. 04:00
>
14:10
1638535730-Losos-1024x682.jpg
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Fantastično kosilo za ljubitelje lososa.

Sestavine:

– 600 g lososovega fileja

– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb

– poper

– 1/2 žličke mlete paprike

– 3 žlice oljčnega olja

Bučna omaka:

– 300 g buče, narezane na kocke

– 2 žlički oljčnega olja

– sol, poper
Priprava:

Očistite fileje lososa, dajte jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Posujte ga s suhimi začimbami, poprom, mleto papriko in ga prelijte z oljčnim oljem.

Pustite, da se približno 30 minut marinira na hladnem mestu.

Za omako dajte bučo v posodo in dodajte vodo, da jo prekrije.

Kuhajte pokrito približno 10 minut. Dodajte oljčno olje, posolite in začinite s poprom.

Premešajte s paličnim mešalnikom in pustite na toplem.

Lososa pecite v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 30 minut.

Na krožnik vlijte omako, zgoraj pa položite lososa.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih