Fantastično kosilo za ljubitelje lososa.
Sestavine:
– 600 g lososovega fileja
– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb
– poper
– 1/2 žličke mlete paprike
– 3 žlice oljčnega olja
Bučna omaka:
– 300 g buče, narezane na kocke
– 2 žlički oljčnega olja
– sol, poper
Priprava:
Očistite fileje lososa, dajte jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Posujte ga s suhimi začimbami, poprom, mleto papriko in ga prelijte z oljčnim oljem.
Pustite, da se približno 30 minut marinira na hladnem mestu.
Za omako dajte bučo v posodo in dodajte vodo, da jo prekrije.
Kuhajte pokrito približno 10 minut. Dodajte oljčno olje, posolite in začinite s poprom.
Premešajte s paličnim mešalnikom in pustite na toplem.
Lososa pecite v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 30 minut.
Na krožnik vlijte omako, zgoraj pa položite lososa.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!