Recept: makov zavitek z brusnicami in mandlji

Magazin 25. Jan 202204:00 0 komentarjev
Makov zavitek
PROFIMEDIA

Sočna sladica za ljubitelje maka.

Sestavine:

Testo:

– 280 g moke

– 80 ml mleka

– 1 jajce

– 1 vrečka suhega kvasa

– 60 g mehkega masla

– 2 žlici sladkorja

– malo soli

Nadev:

– 250 g maka

– 40 g sladkorja

– 30 g suhih brusnic

– 30 g sesekljanih mandljev

– 1 beljak

Premaz:

– 1 rumenjak, malo mleka

Priprava:

Najprej pripravite testo: moko zmešajte z drugimi suhimi sestavinami.

Mleko in maslo segrejte, da bosta mlačna, potem dodajte moko in jajce in gnetite testo. Pustite na toplem, dokler se ne podvoji.

Medtem pripravite nadev.

Mleko, mak in sladkor segrejte. Ko zavrejo, umaknite posodo s štedilnika in rahlo premešajte.

Dodajte beljak, brusnice in mandlje in spet premešajte. Pustiti, da se malo ohladi.

Pekač obložite s papirjem za peko.

Testo razvaljajte v večji pravokotnik in ga nadevajte ter ga zavijte v rulado: testo pustite stati.

Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija. Zavitek premažite z mešanico iz rumenjaka in mleka in pecite 25 minut ali dlje, odvisno od pečice.

Pečen zavitek posujte s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!