Sočna sladica z malinami in mandlji.
Sestavine:
Testo:
– 280 g moke
– 180 g masla
Nadev:
– 500 g malin
– 60 g mletih mandljev
– 30 g jedilnega škroba
– 150 g sladkorja
Priprava:
Moko zmešajte z mrzlim maslom, narezanim na trakove, da dobite krhko maso.
Postopoma dodajte sedem žlic mrzle vode, da dobite kompaktno testo in ga zavito v prozorno folijo pustite v hladilniku.
Maline zmešajte s sladkorjem, mandlji in jedilnim škrobom, da bodo popolnoma prekrite.
V naoljen pekač za torto položite 3/4 testa in nanj položite maline.
Iz preostanka testa naredite trakove za mrežo, ki jo položite čez maline.
Pecite 25 minut pri 220 stopinjah Celzija, nato temperaturo zmanjšajte na 180 stopinj in pecite še pol ure, dokler testo ne dobi lepe barve.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje