Recept: medenjaki

author
N1
22. dec 2021. 04:00
>
10:07
Medenjaki
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Sladica za hladne dni, idealna s čajem ali kavo.

Sestavine:

– 350 g pšenične moke

– muškatni orešček, cel

– 3 žlice medu

– 1 žlička cimeta

– 100 g orehov ali mandljev

– 2 žlici ruma

– 2 jajci

– 200 g sladkorja

– 150 g masla

– 1/4 vrečke pecilnega praška

Za premaz:

– 1 beljak
Priprava:

Pecilni prašek dodajte v moko in skupaj z maslom, narezanim na liste, vse dobro premešajte.

Dodajte sladkor, jajci, rum, mlete orehe ali mandlje, cimet, med, naribani muškatni orešček in vse dobro zgnetite.

Testo mora stati na hladnem najmanj eno uro, nato pa oblikujte večje valje, ki jih boste narezali na enake kose velikosti orehov.

Oblikujte kroglice, položite jih na naoljeni pekač, malo jih stisnite z dlanjo, premažite z beljakom in okrasite s polovico mandlja ali oreha.

Pecite približno 15 minut pri 220 stopinjah Celzija.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih