Recept: medenjaki

Magazin 22. Dec 202104:00 0 komentarjev
Medenjaki
PROFIMEDIA

Sladica za hladne dni, idealna s čajem ali kavo.

Sestavine:

– 350 g pšenične moke

– muškatni orešček, cel

– 3 žlice medu

– 1 žlička cimeta

– 100 g orehov ali mandljev

– 2 žlici ruma

– 2 jajci

– 200 g sladkorja

– 150 g masla

– 1/4 vrečke pecilnega praška

Za premaz:

– 1 beljak

Priprava:

Pecilni prašek dodajte v moko in skupaj z maslom, narezanim na liste, vse dobro premešajte.

Dodajte sladkor, jajci, rum, mlete orehe ali mandlje, cimet, med, naribani muškatni orešček in vse dobro zgnetite.

Testo mora stati na hladnem najmanj eno uro, nato pa oblikujte večje valje, ki jih boste narezali na enake kose velikosti orehov.

Oblikujte kroglice, položite jih na naoljeni pekač, malo jih stisnite z dlanjo, premažite z beljakom in okrasite s polovico mandlja ali oreha.

Pecite približno 15 minut pri 220 stopinjah Celzija.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!