Recept: mešanici za palačinke dodajte eno sestavino in vedno bodo popolne

Magazin 03. Feb 202219:39 > 20:00 0 komentarjev
Palačinke
PROFIMEDIA

Palačinke so enostavna in hitra sladica, ki s svojimi različnimi variacijami navdušujejo sladokusce vseh starosti. Kako pripraviti najboljše?

Med najbolj znanimi so japonske in ameriške, v Evropi pa prevladuje francoska različica palačink, ki jih poznamo in v različicah pripravljamo tudi v Sloveniji. Ta preprosta, a nadvse slastna jed izvira sicer iz Francije in Belgije, kjer so jih začeli peči okrogle kot simbol sonca ali kovancev, torej topline, bogastva in sreče.

Kako narediti najbolj okusne palačinke?

Lahko jih jeste z različnimi namazi in dodatki, vendar jih najprej pripravite in pri tem upoštevajte naslednje nasvete.

Za okusne, mehke in sočne palačinke potrebujete dober recept, torej morate klasičnim sestavinam – moka, jajca, sladkor, vaniljeva aroma in mleko – dodati še nekaj skrivnih. Da bodo vaše palačinke vsakič popolne, je treba mešanici dodati malo pecilnega praška.

Sestavine:

– 1 skodelica mleka

– 2 jajci

– 2 žlici rastlinskega olja

– 2 skodelici moke

– 2 žlici sladkorja

– 3 žličke pecilnega praška

– ¼ žličke soli

Poleg tega bi bilo treba mešanici dodati še eno skodelico mineralne vode.

Morda se sliši nenavadno, a več mleka kot boste dali v maso, manj bodo elastične. Mineralna voda pa jim bo dala mehko teksturo.

Priprava:

Vse mokre sestavine zmešajte, nato dodajte še suhe. Ročno ali z mešalnikom premešajte in pustite, da mešanica nekaj časa stoji – to je še en trik za okusnejše palačinke.

Ne bomo rekli, da jih specite po klasični metodi, saj bodo, sodeč po objavah po spletu in komentarjih ljudi, palačinke boljše, če ponev obrnete na glavo, poroča Večernji list.

Video na YouTubu kaže, da ponev najprej segrejte, vendar z druge strani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!