Recept: meso v omaki iz vina in suhih sliv

Magazin 16. Sep 202104:00 0 komentarjev
Meso v slivovi omaki
PROFIMEDIA

Kombinacija mesa in suhega sadja kot predlog za današnje kosilo.

Sestavine:

– 100 g suhih sliv brez koščic

– 2 dcl rdečega vina

– 2 zrezka brez kosti (približno 300 g)

– sol, poper

– 2 žlici moke

– malo oljčnega olja

– 1 žlička paradižnikove mezge

– 1 žlica smetane za kuhanje

Priprava:

Suhe slive prelijte z vinom in pustite stati tri ure. Vse kuhajte približno deset minut v pokriti posodi in občasno premešajte.

Meso malo potolčete, ga posolite in popoprate in na koncu povaljajte v moki.

Zrezke prepražite na oljčnem olju. Meso vzemite iz ponve in ga hranite na toplem.

Suhe slive precedite in jih pustite zraven mesa.

Vino, v katerem so se kuhale slive, vlijte v ponev, v kateri ste pražili meso, in dobro premešajte.

Dodajte paradižnikovo mezgo in smetano in kratko kuhajte do želene gostote. Po potrebi še malo posolite.

Meso prelijte s toplo omako in postrezite s slivami.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!