Kombinacija mesa in suhega sadja kot predlog za današnje kosilo.
Sestavine:
– 100 g suhih sliv brez koščic
– 2 dcl rdečega vina
– 2 zrezka brez kosti (približno 300 g)
– sol, poper
– 2 žlici moke
– malo oljčnega olja
– 1 žlička paradižnikove mezge
– 1 žlica smetane za kuhanje
Priprava:
Suhe slive prelijte z vinom in pustite stati tri ure. Vse kuhajte približno deset minut v pokriti posodi in občasno premešajte.
Meso malo potolčete, ga posolite in popoprate in na koncu povaljajte v moki.
Zrezke prepražite na oljčnem olju. Meso vzemite iz ponve in ga hranite na toplem.
Suhe slive precedite in jih pustite zraven mesa.
Vino, v katerem so se kuhale slive, vlijte v ponev, v kateri ste pražili meso, in dobro premešajte.
Dodajte paradižnikovo mezgo in smetano in kratko kuhajte do želene gostote. Po potrebi še malo posolite.
Meso prelijte s toplo omako in postrezite s slivami.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!