Tortilje so zelo hvaležna jed za vso družino. Priprava je hitra in preprosta, rezultat pa zelo okusen!
Pšenične tortilje, ki jih je mogoče že gotove dobiti v bolje založenih trgovinah, so res hvaležna sestavina. Mogoče jih je nadevati tako z zelenjavnimi kot mesnimi nadevi. Če jih za konec še potresemo s sirom in zapečemo v pečici, pa bo zadovoljstvo z okusnim obrokom zagotovljeno.
Tokrat predstavljamo nadev s piščancem in rdečim fižolom. Za tri osebe boste potrebovali:
- 2 večji izkoščičeni piščančji stegni brez kože
- polovico konzerve rdečega fižola
- polovico konzerve pelatov
- pest mešane zmrznjene zelenjave
- 1 por
- 2 stroka česna
- sol in poper po okusu
- suh čili po okusu
- 15 dkg naribanega sira (izberite takega, ki se lepo topi in vam je všeč)
- sirni namaz
- 4 velike tortilje
- 1 paradižnik
Priprava:
Por na drobno narežemo in splaknemo. Paradižnik narežemo na tanke rezine. Polovico rdečega fižola iz konzerve splaknemo in damo na stran. Izkoščičena piščančja stegna narežemo na koščke, olupimo dva stroka česna in naribamo sir. Najprej na malce olja dodobra prepražimo por, ga solimo in popramo. Nato dodamo narezano piščančje meso in pražimo toliko časa, da meso dobi barvo. Potem dodamo polovico konzerve pelatov in zmrznjeno zelenjavo. Če se nam jed zdi pregosta, jo zalijemo z malce vode. Pokuhamo in na koncu dodamo še opran in odcejen fižol ter v omako stisnemo dva stroka česna. Premešamo in odstavimo. Počakamo, da se malce ohladi.
Pripravimo tortilje. Vsako namažemo s sirnim namazom, nato pa gor položimo nadev. Potresemo ga z naribanim sirom, na koncu pa gor položimo še dva koščka paradižnika. Tortiljo zavijemo tako, da prepognemo spodnji in zgornji rob, da nadev ne bi tekel ven. Zavito tortiljo damo v pekač. Če nam ostane še kaj nadeva, ga potresemo na vrh tortilj v pekaču. Pečemo pri 200 stopinjah Celzija okrog 10 minut oziroma toliko časa, dokler tortilje malce ne potemnijo. Dober tek!
Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.