Recept: omleta z jajčevcem

Magazin 01. Jul 202204:00 0 komentarjev
omleta
PROFIMEDIA

Omleta z jajčevcem, dober predlog za zajtrk.

Sestavine:

– 1 jajčevec srednje velikosti

– 3 žlice masla

– 1 večja čebula

– 2 stroka česna

– 1 večji paradižnik

– 4 jajca

– ½ žličke soli

– ½ žličke popra

– ½ žličke muškatnega oreščka

Priprava:

Cel jajčevec pecite v pečici pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut, dokler se ne zmehča.

Pustite, da se ohladi, potem ga olupite in narežite na majhne kose.

Paradižnik olupite in narežite na majhne kocke.

V ponvi stopite maslo in prepražite sesekljano čebulo.

Dodajte česen, narezan na liste, jajčevec in pražite še nekaj minut.

Dodajte še paradižnik, poper, muškatni orešček in sol in pražite še malo.

Stepite jajca, posolite jih in vlijte v ponev.

Omleto postrezite s prepečencem.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!