Postno kosilo – zdravo, okusno in hranljivo.
Sestavine:
– 1 paket fileja osliča
– 2 stroka sesekljanega česna
– 50 ml oljčnega olja
– sesekljan peteršilj
– limonin sok
– 500 g špinače
– krompir
Preliv:
– 2 žlici sezamove paste
– sok polovice limone
– 1/4 skodelice mandljevega mleka
– sol
Priprava:
V skledi zmešajte peteršilj, česen, limonin sok in oljčno olje. S to marinado premažemo fileje osliča in jih v ponvi na hitro popečemo z obeh strani.
Špinačo prepražimo v ponvi na malce olja, nato pa malo posolimo.
Narezan krompir položimo na papir za peko v pekač in pečemo v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija.
Sestavine za preliv zmešamo in prelijemo po ocvrtem osliču ter postrežemo s krompirjem in špinačo.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!