Recept: palačinke z mletim mesom

Magazin 01. Avg 202104:00 0 komentarjev
Palačinke prazne
PROFIMEDIA

Palačinke z mletim mesom v bešamel omaki, zapečene v pečici.

Sestavine:

Testo:

– 200 g moke

– 350 ml mleka

– 3 jajca

– sol

Nadev iz mesa:

– 1/2 kg mletega mesa

– 1 čebula

– 2 stroka česna

– 40 ml olja

– 200 g paradižnikove mezge

– 1 rdeča paprika

– peteršilj, sol, kari

Bešamel omaka:

– 25 g masla

– 25 g moke

– 250 ml mleka

– sol, poper

– 100 g mocarele

Priprava:

Naredite palačinke in jih pustite, dokler ne pripravite nadeva.

V večji ponvi segrejte olje ter prepražite čebulo in česen, dodajte meso in začimbe ter pražite nekaj časa.

Dodajte paradižnikovo mezgo, papriko in začinite po okusu. Pražite 10 minut na zmerni temperaturi in nenehno mešajte.

Bešamel omaka: maslo stopite, nato dodajte moko in dobro premešajte, dokler ne spremeni barve, postopoma dodajte mleko in nenehno mešajte. Po petih minutah umaknite omako s štedilnika in začinite s soljo in poprom.

Pripravite posodo za peko. Palačinke nadevajte z mesom in zložite v pekač.

Bešamel omako prelijte  preko palačink in od zgoraj dodajte kolobarje mocarele. Pecite okoli 20 minut pri 200 stopinjah.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!