Pečeni jajčevci se odlično podajo k mesu z žara.
Sestavine:
(za 4 osebe)
– 4 jajčevci
– oljčno olje
– sol, poper
– sok polovice limone
– 1,5 dl oljčnega olja
– 4 stroki česna
Priprava:
Aluminijsko folijo narežite na štiri dele, dovolj velike, da zavijete vsak jajčevec.
Vsak del folije namažite z oljčnim oljem, na spodnji del dajte jajčevec in tudi njega namažite.
Dobro zavijte in položite v pekač. Ponovite postopek z ostalimi jajčevci.
Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno eno uro. Za preverjanje malo pritisnite folijo. Če so jajčevci mehki, to pomeni, da so pripravljeni.
Pustite jajčevce, da se ohladijo. Medtem pretlačite česen. Dodajte olje, limonin sok, sol in poper.
Odstranite folijo z jajčevcev in jih narežite na polovice.
Razporedite jih na krožnik in vsako polovico jajčevcev nekajkrat razrežite z nožem, da se bo preliv razporedil.
Prelijte jajčevce in jih okrasite z naribanim kozjim sirom.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!