Recept: pečeni šparglji s parmezanom

Magazin 27. Maj 202204:00 2 komentarja
Šparglji
PROFIMEDIA

Šparglje iz pečice lahko postrežete kot samostojno jed ali prilogo.

Sestavine:

– 500 g špargljev

– 5 žlic naribanega parmezana

– sol, poper

– oljčno olje

– česen v prahu, po želji

Priprava:

Šparglje operite in jih kuhajte nekaj minut v slani vreli vodi.

Precedite jih in pustite na papirnatem robčku, da odteče voda.

Posodo, v kateri boste pekli šparglje, obložite s papirjem za peko in papir premažite z oljčnim oljem.

Šparglje razporedite na pekač, posolite, popoprajte, dodajte česen v prahu in prelijte z oljčnim oljem.

Na koncu jih obilno posujte z naribanim parmezanom. Pecite jih 10 do 12 minut v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje