Piščančja jetrca v peri-peri omaki za ljubitelje pikantnih jedi.
Sestavine:
– 450 g piščančjih jetrc
– 1 majhna čebula
– polovica rdeče paprike
– 4 stroki česna
– 3 do 4 žlice peri-peri omake
– 200 ml smetane za kuhanje
– 1 žlica sončničnega olja
– 1 žlica masla
– sol, poper
– svež peteršilj
Peri-peri omaka:
– 100 g svežih rdečih pekočih paprik
– 1 strok česna
– 1/4 žličke mlete paprike
– 2 žlici svežega peteršilja
– 1 žlica sveže bazilike
– 2 žlici sončničnega olja
– sok 1/4 limone
Priprava:
Operite in očistite pekoče paprike, v posodi jih zmešajte z ostalimi sestavinami za omako in vse premešajte v električnem mešalniku.
V ponev dajte malo masla in olja, pustite, da se dobro segreje, nato dodajte jetrca. Pražite do rjave barve.
Jetrca odstranite iz ponve.
V isti ponvi prepražite čebulo in papriko, dodajte en strok česna in peri-peri omako, dodajte še jetrca.
Po dveh minutah dodajte smetano za kuhanje in limonin sok in kuhajte na zmernem ognju še nekaj minut.
Postrezite s sezonsko solato.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!