Recept: pikantna piščančja jetrca v peri-peri omaki

Magazin 05. Nov 202104:00 0 komentarjev
Jatra v omaki
PROFIMEDIA

Piščančja jetrca v peri-peri omaki za ljubitelje pikantnih jedi.

Sestavine:

– 450 g piščančjih jetrc

– 1 majhna čebula

– polovica rdeče paprike

– 4 stroki česna

– 3 do 4 žlice peri-peri omake

– 200 ml smetane za kuhanje

– 1 žlica sončničnega olja

– 1 žlica masla

– sol, poper

– svež peteršilj

Peri-peri omaka:

– 100 g svežih rdečih pekočih paprik

– 1 strok česna

– 1/4 žličke mlete paprike

– 2 žlici svežega peteršilja

– 1 žlica sveže bazilike

– 2 žlici sončničnega olja

– sok 1/4 limone

Priprava:

Operite in očistite pekoče paprike, v posodi jih zmešajte z ostalimi sestavinami za omako in vse premešajte v električnem mešalniku.

V ponev dajte malo masla in olja, pustite, da se dobro segreje, nato dodajte jetrca. Pražite do rjave barve.

Jetrca odstranite iz ponve.

V isti ponvi prepražite čebulo in papriko, dodajte en strok česna in peri-peri omako, dodajte še jetrca.

Po dveh minutah dodajte smetano za kuhanje in limonin sok in kuhajte na zmernem ognju še nekaj minut.

Postrezite s sezonsko solato.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!