Enostavni za pripravo, idealni za ljubitelje pikantnih jedi.
Sestavine:
– 4 svinjski zrezki
– 1 polna žlica pekoče gorčice
– 2 žlički suhih zelenjavnih začimb
– olje za praženje
Priprava:
Zrezke operite in jih posušite s papirnatim robčkom ter jih rahlo potolcite s kladivom za meso.
Začinite jih s suhimi začimbami na obeh straneh.
Samo eno stran mesa natrite z gorčico.
Segrejte ponev, olje naj pokrije celo dno.
Na vroče olje položite zrezke. Stran z gorčico naj ostane gor.
Zrezke pecite dve do tri minute na vsaki strani.
Zmanjšajte ogenj, zrezke prelijte z vodo, napol jih pokrijte in jih dušite približno 30 minut.
Pred koncem jih še enkrat obrnite.
Postrezite s pire krompirjem ali rižem in solato po želji.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!