Recept: piščančje meso v eksotični omaki

Magazin 15. Mar 202204:00 > 08:27 0 komentarjev
piščanec v omaki
PROFIMEDIA

Kosilo za ljubitelje nenavadnih jedi.

Sestavine:

(za 4 osebe)

Omaka:

– 250 ml paradižnikove mezge

– 100 g arašidovega masla

– 3 žlice medu

– 3 žlice sojine omake

– 120 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka

– 1/2 žličke ingverja

– 1 žlička karija

– 600 g piščančjega fileja

– sol, poper

– 4 žlice oljčnega olja

– 1 žlica peteršilja

– 4 žlice arašidov

Priprava:

Dobro premešajte paradižnikovo mezgo, arašidovo maslo, med, sojino omako, pomarančni sok, ingver in kari.

Piščančji file operite, posušite in narežite na tanke zrezke. Posolite in popoprajte.

Meso pecite na segretem olju, dokler ne dobi zlate barve.

Meso prelijte z omako in kuhajte pokrito na zmernem ognju približno 30 minut. Občasno premešajte in dolijte vodo, če je treba.

Na koncu posujte s peteršiljem in grobo mletimi arašidi.

Postrezite s kuhanim rižem.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!