Recept: piščančje meso v eksotični omaki

author
N1
15. mar 2022. 04:00
>
08:27
piščanec v omaki
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Kosilo za ljubitelje nenavadnih jedi.

Sestavine:

(za 4 osebe)

Omaka:

– 250 ml paradižnikove mezge

– 100 g arašidovega masla

– 3 žlice medu

– 3 žlice sojine omake

– 120 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka

– 1/2 žličke ingverja

– 1 žlička karija

– 600 g piščančjega fileja

– sol, poper

– 4 žlice oljčnega olja

– 1 žlica peteršilja

– 4 žlice arašidov
Priprava:

Dobro premešajte paradižnikovo mezgo, arašidovo maslo, med, sojino omako, pomarančni sok, ingver in kari.

Piščančji file operite, posušite in narežite na tanke zrezke. Posolite in popoprajte.

Meso pecite na segretem olju, dokler ne dobi zlate barve.

Meso prelijte z omako in kuhajte pokrito na zmernem ognju približno 30 minut. Občasno premešajte in dolijte vodo, če je treba.

Na koncu posujte s peteršiljem in grobo mletimi arašidi.

Postrezite s kuhanim rižem.

Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih