Recept: piščančji curry z ananasom

Magazin 03. Okt 202104:00 > 07:04 0 komentarjev
Piščančji curry
PROFIMEDIA

To jed zanimivega okusa postrezite z rižem in belim vinom.

Sestavine:

– 300 g piščančjega fileja

– 150 g ananasa (lahko tudi iz pločevinke)

– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb

– 1 žlička curryja

– malo ingverja v prahu

– 0,5 dcl smetane za kuhanje

– sol, poper

– malo masla za praženje

– 1 dcl vode

– 1 dcl mleka

Priprava:

Meso in ananas narežite na kocke.

Stopite maslo. Meso posujte z zelenjavnimi začimbami in pražite približno 15 minut. Meso vzemite iz ponve.

V isti maščobi pražite ananas nekaj minut, nato dodajte vodo, curry in ingver. Pustite vreti dve do tri minute.

V omako dodajte smetano in vrnite meso v ponev. Kuhajte še nekaj časa. Po potrebi posolite in popoprajte.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!