Kosilo, ki se hitro pripravi.
Sestavine:
– 2 piščančja fileja
– 1 žlica medu
– sol, poper
– 1/2 limone
– 3 žlice oljčnega olja
– 1 strok česna
– 300 g cvetov brokolija
– malo čilija
– 1 žlica prepraženega sezama
Priprava:
Piščančje meso narežite na kocke in dajte v posodo.
Dodajte med, posolite, popoprajte, nakapajte limonin sok in dodajte eno žlico oljčnega olja.
Premešajte in pustite, da se marinira približno 10 do 20 minut.
Brokoli dajte v slano zavrelo vodo in ga kratko kuhajte in nato precedite.
Ohladite ga s hladno vodo, da ohranite zeleno barvo.
V večji ponvi dobro segrejte 2 žlici oljčnega olja in dodajte piščančje meso. Meso pražite in občasno premešajte.
Na koncu dodajte pretlačeni česen in brokoli in še malo pražite.
Jed posujte s čilijem, po želji.
Posujte s sezamovimi semeni in postrezite.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!