Piščanec z zelenjavo in parmezanom iz pečice.
Sestavine:
– 2 žlici olja
– 100 g čebule
– 2 stroka česna
– 200 g riža
– 500 ml zavrele vode
– 1 kokošja jušna kocka
– 100 g graha
– 120 g korenja, narezanega na kocke
– 2 žlici oljčnega olja
– 600 g piščančjega fileja
– sol, poper
– 50 g naribanega parmezana
Priprava:
Na segretem olju kratko prepražite sesekljano čebulo in česen in dodajte riž. Pražite približno dve minuti.
V vrelo vodo dajte kokošjo jušno kocko.
Juho vlijte v riž in dodajte še grah in korenje.
Piščančje meso narežite na koščke in pražite na segretem olju, dokler ne dobi zlate barve.
Vse dajte v ognjevarno posodo.
Po površini razporedite pečen file in pokrijte z alu folijo. Po želji še posolite in popoprajte.
Pecite v pečici, segreti na 180 stopinj Celzija približno 35 minut.
Posujte s parmezanom in vrnite v pečico še za deset minut.
Postrezite s solato.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!