Ljubiteljem eksotike in nenavadnih kombinacij bo zagotovo teknila ta priljubljena kitajska jed.
Sestavine:
(za 2 osebi)
– 250 g piščančjega fileja
– 100 g pora
– 100 g olupljenih, nepraženih arašidov
– 1 žlica sesekljane pekoče paprike
– 100 ml olja
– 2 žlici jedilnega škroba
– 50 ml sojine omake
– 2 stroka česna
– 1 žlička suhega ingverja
– 100 ml vode
– 50 ml belega vina
– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb
Priprava:
Piščančje fileje operete, osušite, narežete na kocke in potresete z eno žlico jedilnega škroba.
Por narežete na kolobarje in dobro operete pod tekočo vodo, nato pa sesekljate česen.
Arašide na kratko popečete na segretem olju, nato jih vzamete ven in postavite na krožnik.
Piščanca na istem olju pražite približno deset minut, nato ga vzamete ven in postavite na krožnik. Na istem olju prepražite pekočo papriko in por.
Piščanca in arašide vrnite v ponev in vse dobro premešajte.
Preostali jedilni škrob zmešajte z malo vode, torej eno žlico, dodajte česen, sojino omako, ingver, vino in suhe zeliščne začimbe.
S to mešanico prelijte piščanca in nekaj časa kuhajte.
Piščanca z arašidi postrezite s kuhanim rižem.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!