Recept: polnjene palčke

Magazin 19. Jan 202204:00 > 08:12 0 komentarjev
Palčke
PROFIMEDIA

Enostavne in zelo okusne palčke s šunko in sirom.

Sestavine:

Testo:

– 20 g svežega kvasa

– 100 ml mleka

– 1 žlica sladkorja

– 700 g moke

– 250 g masla

– 100 g kisle smetane

– 1 jajce

– 1 žlička soli

Nadev:

– 200 g kečapa

– 200 g šunke

– 40 g parmezana ali trapista

– 1 žlička origana

In še:

– 1 jajce za premaz

Priprava:

Nadev pripravite tako, da zmešate narezano šunko, kečap, naribani sir in origano.

Kvas prelijte s toplim mlekom, dodajte sladkor in žličko moke, premešajte in pustite stati približno 10 minut.

V polovico moke dodajte vzhajan kvas, zmehčano maslo, smetano, jajce in sol ter vse dobro pregnetite, medtem ko dodajate preostalo moko.

Testo takoj razdelite na dva dela in vsak del razvaljajte v pravokotnik, debel pol centimetra.

Prvi del testa nadevajte in ga pokrijte z drugim delom. Testo narežite na trakce, široke en centimeter.

Vsak trakec zavijte v spiralo in ga položite na pekač, obložen s papirjem za peko.

Razžvrkljate jajce in z njim namažite palčke. Pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 20 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!