Recept: polpeti iz piščančjega mesa

Magazin 04. Mar 202204:00 0 komentarjev
polpeti
PROFIMEDIA

Okusni polpeti iz mesa.

Sestavine:

– 500 g piščančjega fileja

– 500 g bučk

– 1 jajce

– 50 g sredice starega kruha

– 50 ml mleka

– 1 žlica krušnih drobtin

– sol, poper

– peteršilj

– olje

Priprava:

Bučke naribajte in jim dodajte pol žličke soli. Pustite v cedilu približno 20 minut. Sredino kruha namočite z mlekom in pustite na strani.

Skuhajte meso in ga narežite na čim manjše kose.

V globljo posodo dajte narezano meso, bučke, jajce, kruh, začimbe, sol, poper in peteršilj in vse hitro premešajte.

Nato dodajte še žlico krušnih drobtin. Zmes mora biti mehka.

Oblikujte polpete in jih povaljajte v moko.

Pražiti jih na srednji temperaturi, na segretem olju.

Postrezite z zelenjavo in solato po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!