Recept: polžki z jabolki in cimetom

Magazin 13. Jul 202104:00 0 komentarjev
polžki cimet
PROFIMEDIA

Sočni in okusni polžki z jabolki in cimetom.

Sestavine:

Testo:

– 420 g moke

– 1 vrečka suhega kvasa

– 150 ml mleka

– 60 g sladkorja

– 1 jajce

– 50 g masla

– 50 g jogurta

Krema:

– 30 g masla

– 100 g rjavega sladkorja

– 1 vrečka vanilijevega sladkorja

– 30 g orehov

– 30 g čokoladnih kapljic

– 2 žlički cimeta

– 2 manjši jabolki

Priprava:

Zmešajte moko in suhe sestavine. Mleko in maslo segrejte do mlačnega, dodajte jogurt in jajce in vse zamesite.

Pustiti stati, dokler ne pripravite kreme. Zmešajte rjavi sladkor, vanilijev sladkor, orehe, naribana jabolka in čokoladne kapljice.

Pripravite pekač, obložen s papirjem za peko. Testo razvaljajte v večji pravokotnik in ga namažite z zmehčanim maslom.

Razporedite zmes z jabolki in sladkorjem, zavijte po dolžini in malo pritisnite na koncih.

Kolobarje narežite na približno dva centimetra debeline in jih razporedite na pekač. Stojijo naj približno 20 minut.

Po želji premažite z rumenjakom in malo mleka, po okusu posipajte z rjavim sladkorjem in pecite pri 190 stopinjah Celzija približno 25 minut, dokler ne dobijo lepe rjave barve.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!