Recept: popolni kremasti njoki s piščancem

Magazin 25. Sep 202204:00
njoki
PROFIMEDIA

Ti kremasti njoki so popoln jesenski obrok – sočni, nasitni, topli in polni beljakovin.

Sestavine:

– 700 ml piščančje juhe

– 500 g piščančjih beder brez kosti

– 500 g njokov

– 400 g sesekljanega paradižnika iz konzerve

– tri žlice smetane za kuhanje

– 2 do 3 stroki česna

– 1 čebula

– 1 lovorjev list

– 1 čajna žlička dimljene paprike v prahu

– rastlinsko olje

– sol in poper po želji

– svež peteršilj

Priprava: 

V loncu segrejte olje in na njem prepražite sesekljano čebulo do mehkega. Dodajte na trakove narezanega piščanca. Dušite nekaj minut, dokler meso ne postane zlato-rjave barve.

Dodajte sesekljan česen in pražite približno minuto.

Vse skupaj zalijte z narezanim paradižnikom in piščančjo juho, posolite in popoprajte po okusu.

V lonec dodajte lovorov list in dimljeno papriko.

Pokrijte in vse skupaj kuhajte približno 10 minut.

V lonec dodajte njoke in kuhajte še deset minut, dokler niso njoki popolnoma kuhani in se omaka zgosti.

Proti koncu kuhanja vmešajte smetano in odstranite lovorjev list.

Postrezite toplo, s sveže sesekljanim peteršiljem.

Dober tek!