Ti kremasti njoki so popoln jesenski obrok – sočni, nasitni, topli in polni beljakovin.
Sestavine:
– 700 ml piščančje juhe
– 500 g piščančjih beder brez kosti
– 500 g njokov
– 400 g sesekljanega paradižnika iz konzerve
– tri žlice smetane za kuhanje
– 2 do 3 stroki česna
– 1 čebula
– 1 lovorjev list
– 1 čajna žlička dimljene paprike v prahu
– rastlinsko olje
– sol in poper po želji
– svež peteršilj
Priprava:
V loncu segrejte olje in na njem prepražite sesekljano čebulo do mehkega. Dodajte na trakove narezanega piščanca. Dušite nekaj minut, dokler meso ne postane zlato-rjave barve.
Dodajte sesekljan česen in pražite približno minuto.
Vse skupaj zalijte z narezanim paradižnikom in piščančjo juho, posolite in popoprajte po okusu.
V lonec dodajte lovorov list in dimljeno papriko.
Pokrijte in vse skupaj kuhajte približno 10 minut.
V lonec dodajte njoke in kuhajte še deset minut, dokler niso njoki popolnoma kuhani in se omaka zgosti.
Proti koncu kuhanja vmešajte smetano in odstranite lovorjev list.
Postrezite toplo, s sveže sesekljanim peteršiljem.
Dober tek!